Holdfény Liget reggelis évkezdő

Hagyománynak számít a Holdfény Ligetben, hogy az új évet nem munkával, hanem egy közös reggelivel kezdjük az Ibinél.

Holdfény Liget - most vidéken, Ibinél

Így volt ez most is. Ibi csodálatos házában most is terülj-terülj asztal várta a kollégákat. Persze mindenki hozott is magával ezt-azt, gyümölcsöt, zöldségeket, süteményt, gyümölcsleveket.

Ilyenkor nem kapkodunk, nincs sietés, hanem ráérősen együtt vagyunk, mint egy nagy család. Volt aki tojást pucolt, zöldségeket aprított, pálinkát töltött, teát ízesített, vagy a frissen festett falakat és újonnan átrendezett szobákat csodálta. Majd szép lassan mindenki leült az asztal köré. Pálinkával koccintva, rövid köszöntővel indítottuk az idei évet. Péter szavaival élve december 13-án is egy asztal körül ülve zártuk az évet és pont egy hónap pihenő után ismét 13-án, egy másik asztal körül ülve nyitjuk az évet. (Nekem fel sem tűnt ez a párhuzam, de ezért is van nekünk Péter, aki a számok és az Excel táblázatok nagymestere.) Reggeli közben pedig mindenkire sor került, kinek, hogy telt a karácsony és a szilveszter, történt-e valami változás, új állat, új pasi, új nő, új bútor, új hobbi, új sport. Nagy titkaink nincsenek, minden apró változást észreveszünk egymáson. Nem szégyenlősködve még a nyárról rajtam maradt úszógumit is megmutattam, hogy sajnos nem eresztett le, sőt…

Holdfény Liget - a reggeliző csapat

Már év végén kiderült, hogy ki lesz az új kollégánk a következő szezonban, aki a sport és szakmai vezetői feladatokat fogja majd ellátni a Liget életében. Nem ismeretlen emberről van szó, hanem olyanról, aki már régóta koptatja nyaranta a Holdfény Liget erdejének útjait, a kötélpályaház padlóját. Így Gergő is velünk volt ezen a reggelen.

Holdfény Liget - újonnan érkező munkatárs: Gergő a háttérben

Ezen a napon nem sok szó esett a munkáról, inkább csak egymásra hangolódtunk, egymásra figyeltünk, mi lányok nadrágot is próbáltunk, ami végül egyikünkre sem lett jó, mert az egyik szára el lett szabva, majd komótosan kávéztunk, a kanapén heverésztünk, hogy aztán másnap majd könnyebben menjen a munkakezdés, akklimatizálódás a még kissé hideg és több hétre magára hagyott irodákban. Persze a reggeli idén is bőségesre sikeredett, oly annyira, hogy a maradékot ma fogyasztottuk el, de azt már itt a Holdfény Ligetben.

Jó volt mindenkit újra látni és bevallom, egy kicsit már a munka is hiányzott.

Köszi Ibi!

One comment on “Holdfény Liget reggelis évkezdő
  1. Ez te9nyleg marasztalf3, szmeet gyf6nyf6rkf6dtető, fante1zie1t megindedtf3 otthon. Nem is he1z, hanem otthon. A terasz kfclf6nf6sen tetszik, a le1mpe1sok. hangulata van, stedlusa van, emberi, e9letszerű. Ve1gyat e9breszt 🙂

Comments are closed.