Megérkezett az igazi tél a Holdfény Ligetbe

Régóta várjuk a havat, a telet. Először decemberben beszéltünk róla, tippelgettünk, vajon mikor érkezik meg az első hó. Aztán csak nem jött. Már legyintettünk is, idén elmarad a tél. Tavalyi kép sejlett fel előttünk – talán késik, reméljük, idén nem márciusban érkezik…A héten azonban már együtt örülhettünk az igazi télnek a kollégákkal! Pár napja folyamatosan hull a hó!

Gyermek kötélpálya

Gyermek kötélpálya

A Holdfény Ligetben az érintetlen természet megajándékoz minket minden évben (már amikor egyáltalán esik a hó 🙂 ) azzal, hogy sokkal inkább megmarad a téli csapadék, mint bárhol máshol a városban, a faluban, az utakon. A szűz hóban taposni, futni, hemperegni nem szégyen, a kollégákkal minden évben “gyerekruhába” öltözünk és élvezzük a telet!

Hógolyó, hóangyal készítés, hópihe keresés, lábnyomok elemzése…

DSC_0032kicsi

Hóangyal készítés a Peron Kávézó előtt

DSC_0035kicsi

Hógolyózás

DSC_0038kicsi

Havas kötélpályázás a bébi pályán

DSC_0047kicsi

Bújócska a Tipikben

Hát nem ez a legjobb munkahely a világon 😉 ?

Az erdő egyébként csodálatos télen, csak pár róka-, és őzlábnyomot találtunk rövid túránk alatt és sok-sok havat! A Holdfény Liget ilyenkor is gyönyörű…és kis kutatómunka után még szép hópihéket is sikerült megvizsgálnunk közelről!

DSC_0036kicsi

Hó borítja már a tájat…

DSC_0013pskicsi

Hópihék – mindegyik más

Csapatépítő tréningnek is kiváló egy-egy téli, havas túra , melyet a kollégákkal közösen teszünk meg. Nevetünk egymáson, játszunk, kicsit kifújjuk a mindennapok gőzét. Az erdőben próbáltuk meglesni a kis őzikénket is, de sajnos most nem sikerült megtalálnunk, valószínűleg ő is csendes, nyugodt helyre húzódott a hó elől. Csak úgy, mint mi… A mini túra után egy forró tea közösen a szeminárium teremben kipirult arccal, lábunkat a radiátoron melegítve. Cipőink kicsit átáztak, lábaink átfagytak, de bevallom, az én lelkem kicsit átmelegedett. Szeretem nézni a havat, az erdőt, szeretek fent sétálni és elgondolkodni, jó néha bolondozni, játszani, viccelődni. Szeretek megfigyelni, keresni az apró részleteket, ezeket megörökíteni. Így ígérem, az én bejegyzéseim mindig képekkel lesznek tele, talán azok beszédesebbek is, mint bármi más, amit a klaviatúrán leüthetek Nektek.

2 comments on “Megérkezett az igazi tél a Holdfény Ligetbe

Comments are closed.