Egy, egyen, egyenlő

Coco Chanel a 20. század elején kezdte pályáját, amikor a modern eszmék – például a női egyenjogúság gondolata – már megerősödőben voltak, de az öltözködésben egyszerűen még nem léteztek olyan eszközök, melyekkel ki lehetett volna fejezni az új szemlélettel való azonosulást. Coco képes volt megtalálni a tökéletes megoldást. Olyan merész újításokat vezetett be, melyek másnak eszébe sem jutottak. Megszabadította a nőket a fűzőtől, női nadrágokat készített, leegyszerűsítette a kalapviseletet, népszerűvé tette a rövid hajat, megalkotta a fekete színű „kis ruhát”, és sorolhatnám. Ruhái nemcsak funkcionálisan voltak jobbak a korábbi divatnál, hanem megteremtették a lehetőségét annak, hogy akik modern nőnek és az új eszmék hívének tartották magukat, ezt öltözetükkel is kimutathassák.

A megjelenés összetett üzenetet hordoz. Ez nem újdonság. És bár egy kis feketét mindenkinek kötelező „raktáron tartani”, nem minden szituációban felhasználható.

Oké, de hogy jön ez most ide?

Főleg nőkkel dolgozunk. Zömében nők vagyunk. A már-már matriarchális – de mindenképp feminin – csapat felállás még egy kalandpark életében is előtérbe helyezi a női kérdéseket.

Egyenjogúság, egység, egyenlőség ide vagy oda, a nő akkor is nő, ha gokartot emel az Opelra, vagy falmászót biztosít az ÍrottKavicsnál. Vonatkozik ez az egyenruha viselésére is.

Senki nem akar egyforma lenni, mindenki a maga láthatóságát keresi.

Már többször szó esett köztünk a zöld póló viseléséről. Egyesek szerint megtiszteltetés, mások csúnyának látják (nekem sem színem a zöld, na bumm), van akit hidegen hagy, minden esetre kell. Kiemel minket, ezzel segít Nektek. Különben Coco azt mondta: “A világ legszebb színe az, ami jól áll neked.”

Szeretik a zöldet, szeretik a zöld pólót. :)

Szeretik a zöldet, szeretik a zöld pólót. 🙂

 

De hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, mi is újítunk, változtatunk, próbálkozunk – a láthatóság, megkülönböztetés és az egység jegyében.

Rövidre zárva: új kabátokat vettünk. 😀

Tegnap kitelepültünk Szombathely Fő terére, hogy megmozgassuk az általános- és középiskolás lurkókat.

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/tavho_flashmob_2017

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének felkérésére játékos vetélkedőt terveztünk és vezényeltünk a lelkes és nagyon ügyes csapatoknak; az új kabikban!

A csajok kabátja rózsaszín. Vagy pink. Vagy pinkrózsa, esetleg lazac… Na jó, még női szemmel is nehezen behatárolható, hogy ez a szín pontosan milyen rózsaszín, a fiúkat meg hiába kérdeznénk … De! EGYségesen EGYet értünk abban, hogy ezt az EGYen ruhát szeretjük. EGYek vagyunk. 😉

Mi is minden játékot kipróbálunk. Erzsi az aknamezőt, Szandra és a fiúk a gokart pályát tesztelik.

Mi is minden játékot kipróbálunk. Erzsi az aknamezőt, Szandra és a fiúk a gokart pályát tesztelik.

 

Most a férfidivat alakulásának egy fontos állomását sem részletezném, de tájékoztatásul elmondom, hogy a fiúkat narancs-fekete színkombinációjú kabátban ismeritek fel.

Természetesen majd nyomdáztatjuk, úgy lesz tökéletes.

Szuper csapatok: a vetélkedő győztes középiskolás csapata és a Holdfény Liget csapata – női szekció.

Szuper csapatok: a vetélkedő győztes középiskolás csapata és a Holdfény Liget csapata – női szekció.

 

Nem tudom Coco mit szólna, de a funkcionalitás, az egyenjogúság és az egység biztos tetszene neki. Ugye? 😉

Zs.

One comment on “Egy, egyen, egyenlő

Comments are closed.