Megismerkedéstől a lánykérésig – képregény Julitól

j

2014. Első napom a Ligetben, ártatlanul (egyetemi) gyakorlatra érkeztem, még semmit nem sejtve arról, hogy egy kiszemelt „áldozat” leszek. Első nap belecsöppentem egy olyan pörgésbe, ahol egy fél szendvicset alig volt időnk megenni, de ez akkor fel sem tűnt, nagyon élveztem. Akkori közvetlen főnököm felfigyelt érthetetlen lelkesedésemre, és a gyakorló pálya közelében megkérdezte: “bezárhatna-e a Liget szívébe”. Én tétlenül álltam a helyzet előtt, hisz eszembe nem jutott, hogy én egy szabad, meleg nyáron dolgozzak. Egy napom volt, hogy eldöntsem. Végül beadtam a derekam, mert miért ne! Max lemondom – gondoltam magamban. Így kezdődött az én történetem a Holdfény Ligettel, melyben több élmény van mint fénykép, de párat azért mutatok, kedvenceim közül.

2

“Bankkesztyű”: Kötélpálya recepció – infópont; biztonságos pénzszállítás 2014-ben. 🙂

Amikor a kötélpálya recepción elfogy az aprónk, az infópontba futunk le váltani. Nos, boríték épp nem volt kéznél, kreatívan megoldottuk.

 

3

Én, Háncs Júlia! Életemben nem gondoltam volna a Ligettel való megismerkedésem előtt, hogy ÉN a VÁROSI prűd lány fogok a kezembe egy háncsolót! 2015-ben elmélyítettem a kapcsolatom egy kivágott fával, mely oly módon “fröcsögött, szaftozott”, hogy felvilágosodtam, mi az a LIGET RUHA. (Mindig kéznél van, ha át kell öltözni.)

4

Lifecamp – Életem első tábora a Ligetben. 2015. március – áprilisában hívott a táborvezető táboroztatni. Gondolkodás nélkül IGENt mondtam. Ez egyfajta lánykérés volt a Liget részéről. 🙂 Rettentően izgultam a kezdés előtt, annyi ruhát, kaját vittem, hogy egy nyarat kihúztam volna. Egy elég határozott és segítőkész nevelői csapatot fogtam ki. Sokat tanultam tőlük, a további táborokban minden itt szerzett tudást fel tudtam használni. A gyerekekkel való foglalkozás kikapcsolódás számomra, az hogy a természetben tehetem ezt, csodálatos. A harmadik napon általában eljön a holtpont és a 24 órás felügyelet már nem csak kikapcsolódás lesz, hanem egy kihívás. Türelem, lazaság, határozottság, figyelem, jókedv, humorérzék, állóképesség. Azt hiszem, ezek elengedhetetlenek egy tábor felügyeletéhez.  A második Lifecampben (minden évben két turnus van) a számomra  legkedvesebb, legjobb nevelői csapattal táboroztattam. Barátokra leltem, akikkel azóta is minden évben vállalunk együtt egy Lifecamp-et.

6

Szeretek táboroztatni, de vannak nehéz helyzetek. Mikor a Spar megbízásából egy tábort szerveztünk az ott dolgozó szülők gyermekeinek, talán a legnehezebb táborom volt úgy, hogy egy szuper csapattal volt szerencsém itt is dolgozni. Rengeteg érdekes, csibész kölyökkel lehettünk együtt, akik egyik pillanatban megkönnyítették, másik pillanatban megnehezítették a dolgunkat. De ez így volt jó, így volt izgalmas.

7

Ő Viki.Vikivel minden nap kellett közös selfie-t készíteni. Tábor végén ezzel a mondattal távozott: “Menek haza!” <3

8

Háncsolás, gereblyézés, megannyi kerti munka után megismerkedtem a Liget vizes élményével is. Az álom otthonunkat (Tipiket) ezzel a kedves eszközzel mostuk le, létra segítségével. Bővült ezután is a Liget-kollekcióm – mindig jól jön egy gumicsizma. Lehet, én nem vagyok normális, de ez is nagyon vicces és jó élmény volt számomra. 🙂

9

Lifecamp útvonal bejárás 2016-ban. Nagy élmény volt, sok kalanddal, eltévedéssel. Ő Anita, akitől sokat tanultam szakmailag, és a vendégekkel való kommunikációról.

10

Lifecamp 2016: csodálatos kép, egy csodálatos táborról, egy csodálatos csapattal, és csodálatosan jó fej gyerekekkel.

11

Tavaly ősszel, amikor rájöttünk Petrával, hogy a Liget lassan bezárja kapuit és téli álmot alszik.

Nos, hol is kezdjem: amikor a Ligettel közelebb kerültünk egymáshoz, úgy Petra és köztem is egy szorosabb kapcsolat alakult ki. Mára már barátságnak mondhatom. Őrült, bolond, hangos – csak úgy mint én. 🙂

12

A 2016- os szezon egyik legszuperebb napja után. Sok és kemény munka volt aznap, de ezzel a dolgozni akaró és tudó bandával, minden könnyebben ment. Petra, Dóri, Helga, Zsuzsi.
Ebben az évben csatlakozott hozzánk Zsuzsi, a szőke démon, aki egy mondattal levesz mindenkit a lábáról. Olyan löketet adott a Ligetnek, amivel az idei, 2017-es évet csúcsformában, 260 km/h-val kezdtük el. Zsu, vezetői asszisztensként dolgozik a Ligetben. 2016 őszén sokat dolgoztunk együtt, ezalatt az együtt töltött idő alatt rengeteget tanultam tőle. Türelmet, megértést és nem utolsó sorban megtanította nekem azt, hogy tekintsem meg néha a dolgokat a másik oldalról is.

Február, 2017. – Liget, a szerelmünk téli álmot alszik áprilisig, ám mi már szorgosan készülünk a nyárra. Ezen a tábori nevelői megbeszélésen sajnos nem tudtam részt venni, de a kedves kollégáim végig közvetítették nekem az egészet. Ott készült ez a kép. Köszönöm Nektek! 🙂

13

Aztán jött a március. Helgával szorgalmasan mi is beálltunk segíteni a Liget előkészületi munkáiba. Eleinte haszontalannak éreztük magunkat a sok szerszám között, ám egy nap eljött a mi időnk! Talán ott köttetett meg a házasságunk a Ligettel, amikor megtanultam használni a HILTI-t. Hálát adok Matyinak, a Liget karbantartójának, akit nevezhetünk jelen helyzetben a papnak, hogy a kezembe adta és elmondta, hogy működik. Innentől kezdve már bátrabban nyúltam a többi szerszámhoz is, 9 méter magasan is vígan fűrészeltem a zavaró, belógó ágakat.

14

Timivel a türkiz pályát festettük. A 2017-es Liget Karbantartási Kollekciónkban.

15

Timi 12. évét kezdte meg a Ligetben idén, ám most már szolgáltatás vezetői pozícióban. Az egy hullámhossznak köszönhetően könnyedén együtt dolgozunk, és megértjük egymást félmondatokból is. Megkaptam tőle és a Liget ügyvezetőjétől azt a bizalmat idén, hogy én lehetek a helyettese. Talán ez már a nászút.

16

Ahogy visszaolvastam, amit írtam, magam is meglepődtem, mennyi jó emberről, mennyi barátról mesélhetek, akikre büszke vagyok, akikért hálás vagyok, amit igen, a Ligetnek köszönhetek. Számomra ennél nagyobb motiváció nem létezik. Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja azt a helyet az életében, ahol szívesen van, ahol jól érzi magát, és ahol olyan emberekkel lehet, akikkel egyébként a szabadidejét is töltené. Ahol megbecsülik, és bizalmat adnak neki.

A természetről nem is beszélve. Aki teheti, kukkantson be, megéri!

J.